Tänään eka työpäivä loman jälkeen. Vanha tahti jatkuu; työt olin saanu tehtyä tunti sen jälkeen, kun ois jo pitäny lähteä kotiin.  Kyllä miä tykkään sielä töissä olla, mut välillä vaan vähä uuvuttaa se ennakoimattomuus.

Sain luettua kirjan; Aavetyttö, kirjoittanut Torey Hayden

Kirjoittajahan on tehnyt elämäntyötään Yhdysvalloissa,  erityislasten parissa. Kaikissa hänen kirjoissaan on joku lapsitapaus ollut jotenkin erityinen ja hän on kirjoittanut tilanteen kehittymisestä kirjan. Eli tositapauksia siis.

Tämä kirja kertoo Jadiesta, tytöstä joka ei ensin puhu ollenkaan ja joka sitten alkaa puhua ajoittain outoja asioita. Hänellä on mm. mielikuvitusystävä, jonka hän kertoo kuolleen. Kuitenkin tämä ystävä on hänen mielestään aivan totta. Jadie kertoo yksityiskohtaisesti miten ystävä kuoli, ja että hän oli katselemassa. Myös Jadien lemmikkikissa kuoli.  Hän syyttää kokemuksistaan Miss Ellietä, ja muita Dallas-ohjelman hahmoja. Eli ei ketään todellista henkilöä, eikä myöskään kerro todellista paikkaa.  Jadie on hyvin huolissaan pikkusisaristaan ja pelkää heidän kuolevan.

Jadie liikkuu lähes kaksinkerroin taittuneena, mutta Torey -opettajan kanssa kahden ollessaan suostuukin yllättäen suoristamaan itsensä. Hän tulee koulun jälkeen luokkaan ja kun saa lukittua kaikki ovet ja vakuuttuu paikan turvallisuudesta,  hän kertoo ikäänsä (10v) nähden  tarkkoja sukupuoliasioihin liittyviä juttuja.

Torey alkaa epäillä lasta hyväksikäytettävän ja yrittää saada tämän kertomaan oikeista henkilöistä ja paikoista. Ilman niitä hänen on hyvin vaikea tehdä asiasta rikosilmoitusta. Tarina saa lopulta viitteitä saatananpalvonnasta ja Toreyn otettua asioista selvää, hän lopulta tekee ilmoituksen. Jadie ei suostu sanomaan sanaakaan tutkijoille, eikä tilanne aluksi etene ollenkaan.

Kaikki lapset otetaan huostaan ja vanhempia kuulustellaan. Mitään konkreettista ei lopultakaan saada esiin. Syyttävä sormi osoittaa jo osittain Toreyhin, kunnes Jadie kotiinpaluun pelossa lopulta alkaa puhua muillekin. Lopulta lapset sijoitetaan sijaiskoteihin. Perheen isä jää  vuosia myöhemmin kiinni 8-vuotiaan tytön lähentelystä ja joutuu vankilaan. Jadien ja sisarusten tarina ei ikinä saa vahvistusta, mutta Jadie muuttuu huostaanoton jälkeen kuin toiseksi lapseksi ja pärjää normaaliluokalla. Hän opiskelee itselleen myös hyvän ammatin.

Torey Haydenilta on ilmestynyt  mm. Tiikerin lapsi, Auringonkukkametsä, Sähkökissa, Nukkelapsi, Hiljaisuuden lapset ja Toisten lapset.

Leenuliini antoi minulle tunnustuksia

kaunis.jpg

 

 Mettepip_award.jpg

Ota rohkeasti tunnustukset mukaasi, annan ne juuri Sinulle.

Ai niin ja hyvää päästäistä kaikille!!!