Nekku halus eilen tehä synttäreitä varten täytekakun pohjan. Neuvoin tekemään 2 pienempää yhestä isosta taikinasta. Toinen semmonen sydänkakkuvuoka ja toiseksi ehdotin ihan kuivakakkuvuokaa. Semmonen reikäkeskelläkakku on ihan kiva. Ollaan joskus tehtykin. Sydänkakku onnistu hienosti, mut jostain syystä taikina ei tykänny rengasvuokasta...

1271946798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reunat läsähti hassusti. Yllättynyt Nekku ei ollu kovin ilonen. Päädyttiin tekemään Brita-kakku tämän tilalle. Sydänkakkupohja päätyi tänään pakastimeen täytettynä ja päälystettynä jäätelöllä ja vadelmilla. Se on tarkotus popsasta sunnuntaina lastenkekkereillä.

Kuvassa on myös Esikoisen tekemät piparit oikealla. Hän teki ne ite eilen, kun olin poissa, joten salaisuudeksi jäi reseptikin. Veikkaisin että ne on kaurapipareita. Muhkeanpuoleisia. Ei olla raaskittu maistaakaan vielä, kun oli niin vähänlaisesti. 

Vasemmalla näkyy minun aiemmin tekemät Kultapallo -piparit. Ne on tosi hyviä. Ostin niitä myyjäisistä ja pyysin myöhemmin tekijältä vielä reseptin. Kannattaa kokeilla. Maissihiutaleet on kiva piriste.

Kultapallot

100 g voita tms.
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vanillinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maissihiutaleita

1. Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Lisää vanilliinisokeri. Sen voi kyllä laittaa jo sokerin mukanakin.
4. Lisää pieneen vehnäjauhomäärään sekoitettu leivinj. ja loput jauhot
varovasti sekoittaen.
5. Lopuksi taikinaan lisätään maissihiutaleet varovasti "nostellen", ei
vatkaten tai pikkuleivistä tulee pannukakkuja.

Sitten vaan lusikoilla pikkuisia nököjä pellille tarpeeksi etäälle toisistaan.

Paistetaan 10 minuuttia 200 asteessa.

Herkullisia leivontahetkiä!