Huomiseksi on tänään tohotettu vaikka mitä. Tein irtopohjavuokaan turkinpippurituorejuustokakun ja pienemmän samantyylisen sokerittomana versiona.  Lisäksi kaapissa oottaa Brita -kakku (ohjetta ei tainnu täälä vielä ollakaan), joka on meillä aina toivotuin kakku. Teen sen aina tuplana ja nostan toisen levyn toiselle kanneksi. Tai siis nostan ja nostan. Ei sitä' yksin saa nostettua. Se vaatii aina kaverin. Miehen kanssa on jo kymmenien vuosien kokemus ja perheriidat on siinä asiassa jo taakse jääneitä. Jalka suussa

1272049846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä ei ole kauneudella pilattu, mutta uusina resepteinä toivon niiltä hyvää makua. Nuorempi poika teki Omar-suklaa -kakun (oikealla) ja miä tein tänään persikkarahka -tortun. Molemmat Ekun reseptivarastosta. Käykäähän kurkkaamassa.

Brita -kakku

100g voita tai margariinia (käytän yleensä Keijua)

1dl sokeria

2 keltuaista

1dl maitoa

2tl leivinjauhetta

1,5dl venhäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen keltuaiset, maitoa ja kuivat aineet.  Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Tulee aika ohuelti.

päälle marenki:

2 valkuaista

1,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

Vatkaa puhtailla ja kuivilla vatkaimilla marenki vaahdoksi ja levitä se varovasti pohjataikinan päälle. Ripottele vielä pinnalle hasselpähkinärouhetta.

Paista 175 asteessa 15-20 min.

Teen siis näitä kaksi, koska haluan ison kakun. Olen tehnyt pahvista alustan, jonka olen päällystäny voipaperilla ja sitten vielä foliolla. 

Kun pohjat ovat jäähtyneet, toinen niistä siirretään tulevalle alustalle (kannattaa käyttää kaveria ja nostaa levy voipaperin avulla ensin ylösalaisin ja sitten vielä uudelleen oikein päin alustalle).  Laitan hieman hilloa (mitä sattuu olemaan) sitten 6dl vatkattua kermaa, johon en lisää sokeria (kakku on muutenkin makea). Tänään laitoin Flora Vispiä ja hieman maustamatonta tuorejuustoa.  Joskus laitan jotain hedelmänpaloja kerman päälle, esim. kiwiä.

Lopulta vuorossa on enää pahin. Kannen nosto pohjan päälle. Sitä ei voi enää kipata paperin avulla. Olemme miehen kanssa päätyneet sovinnolla puolittamaan levyn siististi  ja neljän ison lastan avulla nostamme yht´aikaisesti puolikkaat paikoilleen. Aluksi yritimme kantta kokonaisena, mutta tulos oli aina rikkonainen. Siinä meni hermo...

1272051512_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maistuu herkullisen äkkimakealta. Niin ja on "helppo" tehdä, kun sen voi tehdä jo edellisenä päivänä, kun pinta on kova. Näyttää ihan yhtä hyvältä vielä huomennakin.  Sanon helppo, kun inhoan aikaisia herätyksiä synttäripäivien aamuina. Olen  keksiny kaikenlaisia vippaskonsteja, että ei tarvis tehdä enää varsinaisena päivänä mitään suurta, kuten täykkärin päälystystä. Ja yleensä yöpaita päällä ja tukka sojossa, ensimmäisten vieraiden istuessa kattelemassa. Päättämätön