Ei tunnu Nekku kotiutuvan sen vertaa valosaan aikaan, että saisin kuvan liivimekosta. Se on nimittäin ollu valmis jo pari päivää. Ensin neiti oli naapurissa yötä  ja nyt on lähteny mökkeilemään. Ilmat onkin niin lämpöset, että taitaa tulla tänää talviturkki häneltä heitettyä lätäkköön.

Miehen kanssa käytii pyöräilemässä eilen Iitin Kesäkahvilassa. Sielä oli keramiikkatöiden näyttely ja paljon kauniita töitä. Yhdestä piti ottaa ihan kuva, kun tuli mieleen, voisko mökille tehä tämmösen toteemin. Ei tietenkään samanlaista ja materiaaliksikin aattelin betonia, kun meiän äiti on siitä nyt niin innostunu.

Tämä kuva ei kyllä anna oikein oikeutta teokselle, enkä huomannu kattoa tekijääkään. Kehuja kuitenkin hänelle tämän kuvan myötä.

DSC01433.jpg

Ihailtiin käsitöitä ja ostettiin pari arpaakin. Arpaonni ei yleensä juuri suosi, mut nyt veikkasin, että toivottavasti voitetaan kumpikin vaikka semmonen ämpäri, kun se ois ollu niin kiva kulettaa pyörän kanssa kotiin..... Tällä kertaa ei nyt arpa kuitenkaan suosinu.

Kahvit piti tietysti juoda emäntien leipomusten kera.  Hyvää oli! Suosittelen.

Siinä kahvia juodessa tuli mieleen, että käydäänkö kävelemässä hautausmaalla. Iitin kirkko on nimittäin nykyään näin mahtava ilmestys.

t%C3%A4m%C3%A4.jpg

Ja kellotapulikin näin  komea.

t%C3%A4m%C3%A4%201.jpg

Iitin kirkkohan on oikeasti tosi kaunis, mutta nyt näköjään remontissa. Ihmeteltiin suut ammollaan, miten tämmöiset rakennelmat on saatu aikaan ja mikä valtava vaiva telineiden kasaamisessa on nähty! Ja miettikääs millainen remppamies kipuaa tuonne ihan ylös asti, kun ilmeisesti on tarkoitus uusia katto!

Täällä vanhalla hautausmaalla on tosi vanhoja hautoja 1800 -luvulta.

t%C3%A4m%C3%A42.jpg

t%C3%A4m%C3%A43.jpg

Etittiin yhen mieheni lapsuudenystävän hautaa, mut ei löydetty. Iitissä on Uusikin hautausmaa ja sieltä löydettii etsimämme. Poika kuoli 15 vuotiaana jäätyään traktorilla junan alle. 

Pitihän sieltä reissulta takasinkin polkea. Kilsoja kertyi 30 ja rapiat. Vähäks oltiin ylpeitä urheilijoita! Kirkon vierestä ostettiin vielä jätskit (pömpeli näkyy tossa yhessä kuvassa) ja lähettii niiden kanssa hissukseen polkemaan. Onneks ei tullu kärpäsparvi vastaan. Yllättynyt

Illalla kävästiin vielä anopilla pojan kanssa  ja raahasin kotiin tämmösen saaliin.  

Helvi-hattu%20030.jpg

Vanhoja ruokaohjevihkosia. Meinasin sanoa, että en tarvi, mut sitte tietenkin avasin yhen  ja heti löyty houkuttelevia ohjeita, kuten juustohyydykekakku, jossa juustona raejuustoa ja sitte semmosia tötteröitä, jotka voi säilyttää purkissa ja käyttää sitte kun tarvii ja täyttää ne vaikka jäätelöllä, tai muulla herkulla. Pitää vielä selata lisää...

Lehtien päällä näkyy vielä uusin neuleeni; Lacy Baktus, joka on ensimmäinen lontoonkielinen ohje, jota olen yrittäny.