Vihdoinkin mannekiini on kotiutunut ja liivitunikaa voi kuvata.

Helvi-hattu%20037.jpg

Olen kaikenkaikkiaan tosi tyytyväinen lopputulokseen. Vain etuosan hämähäkkivirkkaus vähän lörpöttää ja mietin laitanko siihen jonkin nyörin jotenkin. Saas nähä.

Tennessee-tunika%20-10N.jpg

Ohje oli lopultakin aika helppo, vaikka aluksi vähän epäilinkin, kun mallissa näytti olevan niin erilaisia virkkauksia ja virkattua on minust vaikeampi saada muotoonsa. En tiiä miksi. (en sitte vieläkään saanu painettua raudalla noita helman hämähäkkikuvioita....)

Mallihan löytyy siis Moda -lehdestä 3/2010. Koko n.150cm (ainoa joka mainittiin ohjeessa). Lanka on Tennesseetä (painon kerron myöhemmin). Koukku oli alussa 3½ ja helman hämiskuvioissa 4½, jolloin helmaan tuli hieman enemmän laskeutuvuutta.  Olkalenkkejä virkatessa en tajunnu ollenkaan, miks lehessä oli paljo nätimmät. Jos ei mikään muu auta, niin luetaanpa ohjeet. Siellä kerrottiin vasta viimeistelyohjeissa, että vielä virkataan kaikkiin reunoihin lopulliset reunat, myös olkaimiin (jotka muuten tein hiukan ohjetta lyhyemmiksi). 

Ilmeisesti tämä vaatekappale tullaan näkemään neidin kevätjuhlassa. Tarkoittaa muuta alaosaa, kuin veljen vanhat urheilusortsit. Jalka suussa

Helvi-hattu%20035.jpg

Nyt pitää alkaa jännäämään, kumpi voittaa x-factorin; Elias vai.... Elias?