Kylläpä päivät menee vauhilla!  Vaikka ei oo mitään päivää pitempää reissua heitetty vissiin koko kesänä, niin yksittäisiä juttuja on ollu nyt loppukesästä kaikenlaisia. Alkukesä menikin melkein laakereilla.

Olen soittanu orkesterissa yli 20 vuotta, enkä oo käyny Hamina Tattoossa kun kerran, kattomassa velipojan marssimista varuskuntasoittokunta-aikana.  En muista, oliko se ees mikään Tattoo, vai muuten vaan kuviomarssia.  Nyt käytiin miehen kanssa torstaina. Vettä sato yli puolet ajasta, mut oli silti hienoa katella ja kuunnella. Nähtiin paraatisoitot ja -soittajat  katuparaatissa ja kuunneltiin U.S.Army Europe Band and Chorus - sotilassoittokunnan dixie -kokoonpano Tervasaaressa. Täytyy sanoa että kuunneltiin, koska vesisateessa kaikilla oli sateenvarjot, eikä nähty lavalle juuri ollenkaan. Se oli toisaalta aika hassua olla sielä sateenvarjomeressä. Varjokin alko lopulta vuotamaan ja oltiin ihan märkiä. Onneks oli suht´lämmin ilma.

Alla sotilassoittokunta Suomesta ja sitten Turkista. Tyyli ei oo ihan samanlainen. Jalka suussa

Hamina%20tattoo%20%2816%29.jpg

Hamina%20tattoo%20%2813%29.jpg

Kyllä. Miäkin olen molemmissa kuvissa.Hymy

Lauantaina käytiin vielä Nekun kanssa Haminassa, kun kerran vauhtiin pääsin.  Silloin oli lasten Tattoo -päivä.  Ehittiin parahiksi kattomaan ensin sattumoisin taas tätä U.S.Armyn soittoesitystä. Tällä kertaa oli  paikalla koko soittokunta laulajineen ja jopa tanssijoineen.  

tattoo%20004.jpg

Lasten paraati lähti Tervasaareen  äskeisen soiton jälkeen. Kiva kun nuoriakin soittajia oli päässy mukaan näin hienoon tapahtumaan.

tattoo%20008.jpg

Syötiin torilla ja mentii sitte vähäksi aikaa Prismaan vilvottelemaan. YllättynytOli ihan sairaan kuumaa koko päivän.  Eihän me osattu sieltä ilman rättiostoksia lähteä pois... tunikaa ja hametta jäi kyytiin...    

Tervasaareen tallusteltiin jätskien kera ja kuultiin paikan päällä vielä Viron sotilassoittokunnan viimeset soitot.

Lapsille suunnattua esitystä alotteli Seniori Puhkupillien soittajat.  Kaikki oli pukeutuneet johonkin rooliasuun (pari oli varmaan uimareita, kun ne oli uimahousuissa...).  Esitys oli oikein  hyvä!!

tattoo%20010.jpg

Pienen alkusettailun jälkeen pääsi vauhtiin Helsingin Poliisisoittokunnan Nallekopla. Alakuvasta ehti jo häipyä se varsinainen "pääpuhuja/laulaja", kun se oli niin liukas liikkeissään ja jutuissaan.  (Me epäiltiin Nekun kanssa, et se on nielassu Duracelit...). Soiton lomassa kuultiin tietoiskua liikennekäyttäytymisestä.  Johtaja kertoi, että kun Helsingissä on jokin iso tapahtuma, niin soittokunta ohjaa liikennettä. (silloin ei siis ole keikkoja).Jalka suussa

tattoo%20013.jpg

Nekku ois halunnu poistua Tervasaaresta tällä Pasi -kuljetusvaunulla, mut ei ne vieny sitä kun pienen lenkin.

tattoo%20015.jpg

  Isoin juttu; Tattoomarssishow jäi vieläkin näkemättä, mut eihän sitä kaikkea ehtiny. Lippuja ois kyl  ainakin Lippupalvelun mukaan ollu vielä perjantainakin, mut näkemistä oli muutenkin ihan tarpeeksi. Nythän on jotain mitä ootella tulevina vuosina.  HIENO ELÄMYS KAIKENKAIKKIAAN!!!

 

Kun ei oo päästy asuntovaunuilemaan koko kesänä, niin me Nekun kanssa on vaunuiltu ihan tossa meiän pihalla. Yhtenä yönä oli aika kylmä, kun ei laitettu lämmityksiä päälle.   Päätettiin lopulta kokeilla myös yks yö telttailua, kun teltta on ollu pystyssä jo jonkin aikaa pihalla, tyhjillään.  Se oli minusta kaameaa.Huuto Teltta oli varmaan made in Kökkölandia. Sen katto roikku välillä vaarallisen matalalla. Oli tosi kosteaa, petivaatteet ihan nihkeitä, vaikka ei ees satanu!  Minun patja tyhjeni yön aikana. Kaikki ulkoäänet kuulu, kuin ois vieressä ollu.  Meiän perheen yökyöpeleitä kotiutu kahteen eri otteeseen yön aikana, ja miä luulin, että sielä on rosvoja!  Täytyy kuitenkin tunnustaa, et koko telttailuehdotus oli minun omasta pikku päästä.

Eilen käytiin kattomassa keskiaikatapahtumaa Werlassa.  Päivä oli suorastaan paahtava. Viikingit hyökkäs järveltä päin, mutta kuninkaan miehet ajoivat ne takasin alukseen ja poispäin.  Sen jälkeen antoivat Faravidin Sudet meille vielä taistelunäytöksen.  Mahtoi heilläkin olla kuuma panssarivarusteissaan ja niiden alustoppa-asusteissa.  Meillä on tutustuttu näihin vaatetuksiin lähempääkin, kun vanhin poika harrastaa sitä boffausta, eli pehmomiekkailua yms.

Faravidin%20sudet.jpg

Välillä käytiin uimassa ja sitte taas seuraamaan Rohan tallin järjestämää turnajaisnäytöstä.  Näytös oli kaikkien mielestä tosi hyvä. Hevosetkin pärjäs hyvin, vaikka oli kovaääniset ajoittain aika kovalla, tulta tantereella ja väkijoukkoa ympärillä huutamassa.  Juontava Velho oli hyvä, joskaan puheesta ei taustamusiikin takia aina saanu selvää.

t%C3%A4m%C3%A4.jpg

Näitä samoja esiintyjiä nähdään ilmeisesti myös Hämeen keskiaikatapahtumassa Hämeenlinnassa parin viikon päästä.

 Ukkoset on tehny tuhojaan monessa paikassa. Eilen jytisi tääläkin, joskin kauempana. Ei tullu onneks päälle.  Varuilta oltii jo telttakin otettu pois, kun yhtenä vuonna se oli ihan tuhannen riekaleina ukkosen jäliltä.

Tää oli varmaan min blogihistorian pisin postaus! Onnea Sinulle, jos jaksoit sen loppuun asti.Silmänisku